FAKTA TERKINI!

Telah berjaya melahirkan lebih 1000 Online Store pada tahun 2008!

Telah berjaya melahirkan lebih 100 Domain baru milik para peserta!

Telah berjaya mengubah kaedah jual-beli yang lebih sistematik dan MUDAH!

Kelas Online - Bina Laman Web Perniagaan

Saya dah lama bercita-cita memiliki online store sendiri...kebetulan, saya terjumpa iklan mengenai kelas pembangunan dan pengurusan laman web perniagaan anjuran portalniaga...tanpa membuang masa, saya terus menyertainya dan berjaya menghasilkan Online Store sendiri dalam masa seminggu sahaja! Macam tak percaya rasanya...

Di saat-saat saya menghadapi masalah untuk menyiapkan web, maklumbalas yang diberikan oleh pihak portalniaga amat pantas...Kini, perniagaan saya semakin dikenali ramai...jumlah pelanggan semakin bertambah setiap bulan.. saya juga mendapat ramai kenalan baru di kalangan peniaga juga...Saya rasa bertuah dan amat berterima kasih atas peluang yang diberikan oleh portalniaga...tak rugi saya menyertai kelas ini! Terima kasih dan syabas Portalniaga!

                                                                                              - Mawaddah

 

Sebelum saya menyertai kelas pembangunan dan pengurusan laman web dengan Portalniaga, saya hanya melakukan urusan jual beli hanya menggunakan YM dan e-mail sahaja. Terlalu rumit dan sukar rasanya kerana saya perlu menghantar satu demi satu gambar produk jualan saya kepada pelanggan. Saya juga pernah mencuba belajar membina web sendiri namun usaha itu gagal kerana saya tiada asas langsung dalam pengetahuan IT. Setelah hampir berputus asa akhirnya, saya terjumpa iklan mengenai program pembangunan laman web dari Portalniaga dan terus mencuba. Tidak disangka, rupanya kaedah pelajaran yang di terap di Portalniaga terlalu mudah untuk difahami bagi saya yang tidak tahu langsung berkenaan bahasa IT ini. Kini saya amat berpuas hati dan merasakan perubahan kualiti pandangan pelanggan saya terhadap produk apabila mempunyai web sendiri. Segala urusan jual beli berjalan lebih lancar dan permintaan semakin meningkat dari hari ke sehari. Jutaan terima kasih tidak terhingga kepada Portalniaga kerana telah merealisasikan impian saya!.

                                                                                                      - Fizan

Terima kasih Portalis dan Portalniaga. Anda benar-benar membuatkan proses pembelajaran begitu mudah dan , sekarang barulah saya tahu, buat laman web niaga amat mudah. Sesiapa pun boleh melakukannya, tidak semestinya pakar IT! Yang penting sekarang saya sudah mempunyai web niaga saya sendiri, iaitu www.bazarkelantan.com . Bagaikan tidak percaya saya mampu membina sendiri web niaga, yang mengambil masa tidak sampai seminggu untuk menyiapkannya! Semuanya hasil pembelajaran yang mudah dan flexible dengan Portalis di Portalniaga. Selepas mempunyai web niaga sendiri, pelanggan saya makin bertambah bukan hanya di Malaysia, malah ramai pelanggan dari Singapura ,Brunei, dan terbaru dari Australia dan Shanghai melanggani web niaga www.bazarkelantan.com. Dengan hanya bekerja di rumah berniaga secara online dan menguruskannya sendiri, saya mampu menjana pendapatan 5 angka sebulan, tanpa perlu berjumpa pelanggan, tanpa perlu mempunyai kedai !! Semuanya hanya melalui www.bazarkelantan.com

                                                                                                
- Mrs.Nor

Setelah mengikuti kelas ini hanya dalam masa beberapa minggu sahaja, saya telah berjaya menghasilkan Tanda Kasih Bookstore. Dengan adanya laman web ini perniagaan saya telah diperkembangkan lagi bukan sahaja di dalam Malaysia malah dapat dikunjungi oleh pelanggan-pelanggan dari luar negara. Proses jualan dan pembelian menjadi lebih mudah dengan adanya laman web ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada Portalniaga, khususnya kepada Portalis yang telah banyak memberi tunjuk ajar serta panduan.

Kepada anda yang masih tercari-cari bagaimana untuk menghasilkan sebuah "online store", maka KELAS PEMBANGUNAN & PENGURUSAN LAMAN WEB PERNIAGAAN dari Portalniaga ini tidak harus anda lepaskan.

Semoga anda tidak akan melepaskan peluang keemasan ini!
Terima kasih.                                                                          -
Sal_nuar

 

Portalniaga Online Training -
Latihan + Praktikal!

Laman Shopping Cart (Quick.Cart)


Penerangan Produk (Bukan sekadar bahan bacaan)
Jika anda pernah membeli CD atau E-Book untuk membina laman web peribadi atau laman web perniagaan dan kecewa dengan pembelian anda tersebut, anda pasti tertanya-tanya adakah kekecewaan anda akan berulang dengan menyertai kelas pembelajaran secara online yang kami anjurkan. Kami telah mengkaji kenapa banyak kegagalan dalam membina laman web walaupun telah membeli banyak buku-buku yang ditulis daripada penulis terkenal berstatus Dr. dan Proffesor serta pensyarah-pensyarah daripada universiti tersohor tanahair.

5 Punca kegagalan anda sebelum ini !

Pertama adalah disebabkan individu yang ingin belajar tersebut sendiri terdiri daripada individu yang tidak mempunyai pengetahuan asas dalam pembangunan laman web serta kod-kod asas html.

Kedua adalah dari segi bahasa yang digunakan di dalam buku atau e-book yang memeningkan kepala terutamanya yang menggunakan bahasa Melayu 100%.(Kenyataan berdasarkan pengalaman)

Ketiga apabila penulis sekadar menterjemahkan e-book dalam bahasa inggeris ke dalam bahasa Melayu yang menyebabkan makna sebenar menyimpang jauh. (Kenyataan berdasarkan pengalaman)

Keempat kebanyakkan bahan-bahan bacaan tersebut hanya menyediakan teori dan turut mengandungi bahan praktikal yang tidak 'hidup' untuk kita praktikkan. (Kenyataan berdasarkan pengalaman)

Kelima adalah kerana anda tidak dibimbing secara BERTERUSAN yang boleh memudahkan anda untuk mempraktikkan apa yang dipelajari.

 

TERBUKTI DALAM UTUSAN MALAYSIA & TV3

   

         

Online Store anda kini boleh menembusi media massa seperti Mypermatahati.Com

Oleh yang demikian, kami memberikan anda kelebihan dari segi perkhidmatan pembelajaran secara online yang bukan sahaja teori malah ditambah dengan praktikal yang 'hidup' di internet serta disokong dengan bantuan Video Tutorial. Selain daripada bimbingan personal, kami juga mempastikan pembelajaran setiap peserta tidak terhenti di sesuatu tahap yang tidak mampu untuk diteruskan kerana setiap permasalahan akan dapat diselesaikan. Peserta-peserta yang telah menyertai kelas pembelajaran online terdiri daripada suri rumah, kakitangan swasta dan kerajaan yang majoritinya terdiri daripada individu yang tidak mempunyai pengetahuan khusus tentang pembangunan dan pengurusan laman web perniagaan akhirnya bergelar WEBMASTER yang mampu memiliki domain dan hosting sendiri!. Kejayaan mereka membanggakan kami semua...

Siapa yang perlu menyertai kelas pembelajaran ini?
Laman 'Shopping Cart' ini diperlukan oleh para peniaga atau sesiapa sahaja yang ingin berniaga secara Online!. Oleh kerana sistem yang ringkas dan mudah difahami, kami yakin pengguna daripada golongan 'Zero Knowledge' berkaitan pengurusan laman web juga mampu untuk menguruskannya. Jika anda salah seorang yang ingin menceburi bidang perniagaan internet, sudah tentu anda lah yang memerlukannya!..

Kenapa anda perlukan laman 'Shopping Cart'?
Laman 'Shopping Cart' adalah pemudah kepada urusan jual beli secara online di mana anda boleh memasukkan seberapa banyak kategori dan produk ke dalam Laman 'Shoping Cart' anda. Selain daripada itu, pelanggan juga mudah berurusan apabila hanya setiap 'Klik' mereka mampu membuat tempahan kepada anda. Pengurusan data yang tersedia juga memudahkan anda untuk menyemak setiap tempahan pelanggan dari semasa ke semasa. Ditambah pula dengan sistem penghantaran email secara automatik kepada pelanggan yang membuat tempahan yang boleh mengandungi maklumat pembelajaran atau ucapan terima kasih daripada anda!.

Kelebihan perkhidmatan yang kami tawarkan?
Ingin kami tegaskan di sini bahawa kami tidak menjual produk atau sistem laman 'Shoping Cart' kerana 'script' tersebut boleh didapati secara percuma, namun tidak berguna walaupun percuma jika kita tidak tahu menggunakannya. Dengan inisiatif yang ada kami menawarkan perkhidmatan pembelajaran secara online kepada anda untuk membangunkan dan menguruskan laman 'Shopping Cart' anda sendiri tanpa perlu bergantung kepada mana-mana Webmaster kerana kami yang akan menjadikan anda seorang Webmaster!. Kelebihan dalam setiap perkhidmatan yang kami berikan adalah berdasarkan bantuan dan tunjuk ajar daripada 10 Orang tenaga pengajar yang merupakan peniaga secara online yang aktif dan mempunyai pengalaman luas dalam bidang perniagaan online!.

Kelebihan kepada anda?
Setiap orang berkeinginan untuk memiliki laman 'Shopping Cart' atau laman web sendiri. Namun apa yang membataskan anda adalah kos yang tinggi serta kemahiran dan keupayaan untuk menguruskannya dengan sendiri. Di sini kami memberikan anda keupayaan yang diperlukan dan memberikan anda lebih keyakinan untuk memiliki dan menguruskannya sendiri!. Perkhidmatan yang kami berikan dalam bentuk pembelajaran secara Online bukanlah sekadar pakej yang anda langgani tetapi sehingga anda yakin untuk memiliki alamat domain (anda.com dll) dan hosting sendiri! kerana itu adalah matlamat perkhidmatan kami kepada anda...
Selain daripada itu, kami menemukan anda dengan para peserta lain dari seluruh negara yang telah menceburi bidang perniagaan secara Online dan dapat bertukar pendapat serta memberikan anda ilham untuk membangunkan sesebuah perniagaan Online.
 

ONLINE STORE DEMO!

Demo dan Online Store para peserta?
Belajar, Mampu menguruskan laman 'shopping cart' sendiri dan hingga berkeyakinan tinggi untuk memiliki 'domain dan hosting' sendiri. Berikut adalah beberapa contoh Laman 'Shopping Cart' yang telah dibangunkan oleh peserta program pembelajaran secara online hingga berjaya memperolehi mata pencapaian 5 Bintang dan memiliki domain dan hosting sendiri :
 




 





*Sumber grafik : Mod.Mawaddah

 

8. Bonus!
 

Info awal berkaitan Domain & Hosting
Anda tidak tahu apa itu domain da apa itu hosting?, dengan anugerah Bonus ini anda boleh mengikuti atau berdiskusi dengan tenaga pengajar untuk anda benar-benar faham apa yang dimaksudkan dengan Domain dan Hosting. Percuma kepada anda! jangan terkejut jika khidmat ini juga akan anda jumpa dijual dalam bentuk e-book satu ketika nanti. Tapi ianya bukan daripada kami, kerana kami hanya memberikannya secara percuma kepada anda!.

Tutorial Pengurusan Hosting (CPanel)
Setelah anda mahir dengan pembelajaran untuk menguruskan Laman 'Shopping Cart', dan anda berhasrat untuk memiliki domain dan hosting sendiri, Kami juga menyediakan Tutorial untuk menguruskannya. Bonus ini diberikan kepada anda secara Percuma! dan anda dinasihatkan tidak perlu membeli mana-mana e-book untuk menguruskan CPanel kerana ianya hanya membazirkan wang anda!. Kenapa masih perlu membeli jika anda boleh mendapatkannya secara Percuma daripada kami!!.

9. Berapa yang perlu anda bayar?
Kos pembangunan sebuah Laman 'Shoping Cart' yang lazimnya diambil oleh agensi-agensi pembangunan laman web adalah sekitar RM499 hingga RM1500 dan apa yang anda dapat hanya sebuah laman web dan tidak tahu untuk menguruskannya atau terpaksa menyelongkar sistem tersebut secara sendirian tanpa bantuan dari mana-mana tenaga pengajar. Mahal kan?, Jika anda rasakan ianya terlalu MAHAL pastikan anda tidak terkejut dengan HARGA yang kami TAWARKAN!.

dengan menggunakan perkhidmatan kami,
Apa yang akan anda dapat adalah seperti berikut :


1 Laman 'Shopping Cart'
1 Laman Pembelajaran (E-Learning)
1 Email Portalniaga
50MB Ruang Penyimpanan (Hosting)
*Percuma! subdomain.portalniaga (http://www.anda.portalniaga.com)


Sebuah Laman 'Shopping Cart' berserta 15 tenaga pengajar yang berpengalaman serta aktif dalam perniagaan secara online akan membantu anda untuk membangun dan menguruskan Laman 'Shopping Cart' anda dengan HARGA SUNGGUH BERPATUTAN !


RM1500

RM1000

RM850

RM550

RM499


Kami tidak perlukan wang yang banyak daripada anda, kerana kami bukan menjual sistem (script) tetapi kami hanya menyediakan perkhidmatan pembelajaran secara Online! kepada anda. Apa yang mampu kami pastikan, Ilmu yang anda akan perolehi tidak ternilai dengan jumlah yang dinyatakan di atas!. Jadi Berapa jumlah sebenar yang perlu anda bayar??

Hanya RM100 Yuran Pembelajaran sahaja anda layak untuk memiliki setiap Item yang telah dinyatakan di atas!. SUNGGUH MURAH? tapi khidmat yang kami berikan tidak semurah kos yang anda BAYAR!. Daftar sekarang dan nikmati kehebatan dunia perniagaan secara Online yang akan memberikan anda lebih keyakinan untuk terus maju...

 

10. Persoalan yang lazim ditanya :

Kenapa kos yang dikenakan terlalu murah?
Pada zaman sekarang, terutamanya persekitaran di Malaysia, bukan mudah untuk kita mempercayai perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan di internet. Kerana kita belum mengenali di antara satu sama lain. Tidak boleh salahkan anda kerana anda berhak untuk berperasaan begitu berikutan wujudnya laman-laman web yang menipu pengguna internet. Oleh yang demikian, jika kami meletakkan kos pembelajaran yang tinggi berkemungkinan besar anda akan berasa takut untuk menyertainya kerana risikonya tinggi. Jika kami letakkan kos yang rendah, anda pasti mempunyai keyakinan untuk menyertainya kerana jika tertipu sekalipun hanya RM100 sahaja tidaklah begitu besar impaknya kepada anda. Selain daripada itu, kami perlukan keyakinan daripada anda terhadap perkhidmatan yang kami tawarkan untuk membuat promosi secara tidak langsung terhadap produk-produk perkhidmatan kami yang lain. Jadi, menawarkan kos pembelajaran yang rendah kepada anda bukanlah satu kerugian bagi kami! kerana kami pasti anda adalah seorang yang boleh menghargai sesuatu  yang akan anda perolehi...

Bolehkah anda terus berniaga setelah memulakan pembelajaran?
Ya, tapi dengan keyakinan daripada diri anda sendiri. Kami sekadar menyediakan kedai kosong kepada anda dan anda perlu memasukkan produk-produk dan mengubahsuai kedai anda menjadi sebuah destinasi membeli-belah yang menarik!. Jika anda telah berkeyakinan untuk mempromosikan Laman 'Shopping Cart' anda tiada halangan kepada anda. Kami hanya mengajar anda bagaimana untuk memasukkan produk, mengubahsuai laman 'Shopping Cart', dan lain-lain kepada anda. Kebanyakkan para peserta akan mengiklankan Laman 'Shopping Cart' mereka setelah diisi dengan produk yang mencukupi serta pemandangan menarik di mata para pengunjung.

Adakah pembelajaran ini terhad pada waktu-waktu tertentu?
Tidak, anda boleh mula belajar setelah akaun anda diaktifkan. Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah, sila buka topik yang menyatakan masalah anda dan tenaga pengajar yang bertugas akan menjawab untuk menyelesaikan masalah anda. Tiada had waktu ditetapkan, anda boleh belajar pada bila-bila masa mengikut jadual masing-masing. Jika anda tiada masa untuk belajar secara online, anda boleh mencetak nota-nota yang dibincangkan dengan syarat nota-nota tersebut hanya untuk kegunaan persendirian sahaja. Kami mempunyai rekod pencapaian peserta dalam tempoh kurang daripada 7 hari untuk 'menghidupkan' laman 'Shopping Cart' mereka! Hebat bukan?...

Yuran tahunan sebanyak RM20 perlu dibayar sampai bila?
Jika anda berkemampuan untuk menyewa domain dan hosting sendiri, yuran tahunan akan terhenti setelah laman 'Shopping Cart' anda dipindahkan ke domain dan hosting anda sendiri. Jika anda ingin teruskan bersama kami, laman 'Shopping Cart' anda akan kekal berada di bawah domain portalniaga dan anda dikenakan yuran tahunan RM20 setahun untuk setiap tahun yang mana ianya jauh lebih murah daripada kadar sewa domain dan hosting sendiri iaitu sekitar RM150 hingga RM200.

Dengan siapa anda boleh menyewa domain dan hosting sendiri?
Kami juga menyediakan perkhidmatan sewa domain dan hosting sendiri. Jika anda berkemampuan, anda boleh menyewa domain dan hosting berdasarkan pakej yang ditawarkan di dalam laman pembelajaran. Urusan pemindahan laman 'Shopping Cart' anda ke domain dan hosting anda sendiri akan dilakukan secara PERCUMA! dan dikenakan sedikit kos pemindahan jika anda menyewa domain dan hosting daripada pembekal selain daripada kami.

Adakah Laman 'Shopping Cart' yang dibina di bawah laman portalniaga SAMA dengan Laman 'Shopping Cart' yang akan Dipindahkan ke domain dan hosting anda sendiri nanti?


Ya, Jaminan 100% sama sepertimana yang telah anda bangunkan tanpa berlaku sebarang keciciran.

Anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan perkhidmatan ini, sila emailkan pertanyaan anda kepada faq@portalniaga.com dan kami akan mencuba sedaya upaya untuk menjawab sebarang pertanyaan daripada anda.

Sertai sekarang! OpenBatch kini dibuka!
untuk pendaftaran, sila klik mana-mana borang pendaftaran yang telah disenaraikan.

Setelah anda membuat pendaftaran, anda akan dibekalkan dengan sebuah online store siap dipasang yang aktif di internet untuk anda memulakan pembelajaran. Sila klik DEMO di atas untuk melihat contoh Online Store yang bakal anda perolehi.


Hanya
RM100/Seumur hidup!
Harga ini boleh meningkat pada bila-bila masa saja dari sekarang.....


CARA PENDAFTARAN

Selepas klik button "DAFTAR SEKARANG" akan keluar satu borang pendaftaran untuk mengikuti kelas online anda. Sila isikan maklumat dengan lengkap. Pada bahagian Laman Web, sila isikan laman web atau blog anda yang ada sekarang. Jika tidak mempunyai sebarang laman web atau blog sila tinggalkan kosong.

form daftar

Setelah selesai klik button "Daftar!" dan selepas itu akan keluar pop-pup seperti ini dan klik "ok".

pop-pup
Setelah klik "ok" akan keluar sperti ini menunjukkan pendaftaran anda telah berjaya.Tahniah! kerana anda melangkah ke depan.

pendaftaran selesai

Seterusnya, sila cek email anda untuk mendapatkan info lanjut berkenaan no. akaun bendahari portalniaga.

email


NOMBOR AKAUN

Bagaimana untuk mengaktifkan akaun anda?
Sila buat bayaran RM100 ke dalam mana-mana akaun berikut:

Siti Noorhafezah Maarop
12180079689520
(CIMB Bank Berhad)

Siti Noorhafezah Maarop
12029020271502
(BANK ISLAM)

Mohd Suhaimy Abu Bakar
162263171079
(MAYBANK)

Setelah membuat bayaran, sila emailkan butiran bayaran ke :
billing@portalniaga.com
berikan username, maklumat transaksi (bank, tarikh, masa, jumlah bayaran)


Dalam masa 24 jam  selepas membuat bayaran sila log in :
Dalam tempoh 24 jam, sila login di alamat berikut:

OPEN BACTH


http://www.portalniaga.com/openbatch
Username: "username anda" - username yang sama masa mula-mula isi borang daftar
Email: "email Anda"

log in open batch

Selepas log in dan akaun anda telah diaktifkan, anda dapat melihat link seperti imej di bawah. Nombor yang dihujung link merupakan nombor open batch anda yang keberapa. Sila klik untuk ke link-link tersebut dan tukarkan password anda. Terdapat 3 link iaitu :
1. Online store anda yg telah siap pasang
2. Database admin untuk anda edit laman web
3. Laman pembelajaran


open

DATABASE ADMIN

Link kedua merupakan link admin anda. Selepas anda klik akan keluar seperti imej di bawah. Pastikan anda masukkan :
username : admin
password : 123456789
Untuk tukar password klik configuration.
admin
Didalam database inilah anda perlu melakukan perubahan dari online store yang sedia ada kepada wajah baru yang merupakan tema kepada konsep produk yang hendak anda jual.

LAMAN PEMBELAJARAN


http://www.portalniaga.com/support
Username: "username anda" - lihat dari email
Password: 123456789
Untuk tukar password sila klik profile.
kelas

Sekarang anda boleh mengikuti kelas online bina laman web perniagaan anda semudah "ABC" hanya di hujung jari anda. Anda yang menentu hari ini untuk hari esok. Tidak perlu apa-apa software. Siap pasang.

Jangan Tunggu Lagi! Sila DAFTAR SEKARANG!


Hanya RM100/Seumur hidup!
Harga ini boleh meningkat pada bila-bila masa saja dari sekarang.....



untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi:

Pn. Noliey

+(6) 019-4059655

admin[at]bazarshop2u.com

YM id! : noliey_eprise / bazarniaga

ym : noliey_eprisetwitter.com/nolihaslidafacebook.com/noor haslida


BNB